Имейл абонамент за предаването:

Вие сте тук

Време за губене - Кинология - 2 Юни 2012 г. - Пълен запис


Невероятен успех за българската кинология! Най-добрият в света млад водач на куче е българин! За кинологията има няколко годишни събития, емоционалното въздействие от които е сравнимо единствено с участието на олимпийски игри, Световно или Европейско футболно първенство или пък финал на Формула 1: това са британските Crufts изложби, Euro и WORLD DOG SHOW, организирани от Световната Федерация по кинология.

Камерата на "Време за губене" – кинология документира най-интересните моменти от шоуто, което тази година събра 20 хиляди кучета от цял свят в географския и културен център на Европа – Залцбург. Думата "шоу" е ключова за разбирането какво кара хиляди хора от цял свят да се отправят заедно с четириногите си спътници, да преминат хиляди километри, граница след граница, по суша, въздух и вода, понякога прекосявайки континенти, за да участват в това необикновено състезание. World dog show е не просто срявнаване на качества и умения на кучетата и техните хора, а празник на връзката между човека и най-стария му приятел.

В три поредни предавания "Време за губене" ще разкаже за всичко вълнуващо от световната столица на кучетата тази година. В това предаване не пропускайте да разберете колко високо вдигнаха името България възпитаниците на пловдивската школа по хендлинг на Анелия Шанкова или как петнадесетгодишният Станислав Петров от Пловдив, в конкуренцията на над двеста млади водачи на кучета от цял свят, в партньорството на изключителния Бени – млад световен шампион при скотиш териерите, стана Световен шампион по хендлинг – BEST JUNIOR HANDLER IN THE WORLD - 2012 . И още – колко важна е хармонията между водача и кучето, защо побеждава само този, който, освен талант и подготовка, притежава умението да се забавлява и как отборът по мускетарски защитава девиза : „Един за всички, всички за един!"


Категория: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer